Εκτυπώσιμη μορφή
12
Δεκ
2019

Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις της 8ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2020 που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2019 στο Βραχάτι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στο Βραχάτι - Κορινθίας, η 8η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κου. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Περιφερειών, των Υπουργείων, των Υπηρεσιών καθώς και λοιπών Φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του Προγράμματος. Στην 8η Συνεδρίαση καταγράφηκε, μεταξύ άλλων η σημαντική πρόοδος που έχει συντελεστεί από την έγκρισή του Προγράμματος μέχρι και σήμερα, τονίζοντας ότι οι πληρωμές και οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί (Δημόσια Δαπάνη και Ενωσιακή Συμμετοχή), μέχρι  τις 6 Δεκεμβρίου 2019, ανέρχονται σε ποσοστό 46,53%.

Κατά την έναρξη απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδης, ο οποίος ανέφερε ότι το ΠΑΑ υλοποιείται με ικανοποιητικό τρόπο ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα περαιτέρω επιτάχυνσης της υλοποίησης του ΠΑΑ το επόμενο χρονικό διάστημα δεδομένου ότι η ομαλή υλοποίηση και εξέλιξή του θα επηρεάσει και το σχεδιασμό του νέου Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ. Επιπλέον ανέφερε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποστηρίζει την υψηλή περιβαλλοντική φιλοδοξία της νέας ΚΑΠ και ως εκ τούτου θα υιοθετηθούν δράσεις στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ που θα τις αντικατοπτρίζουν.

Για  τις παρουσιάσεις δείτε εδώ